Spacer
Vragen? Bel ons

Scherpe Prijzen
Lage Verzendkosten

Voor 15:00 uur besteld
Morgen in huis

Gegarandeerde kwaliteit
Eigen Import

Schapenhek plaatsen

Heeft u een schapenhek gekocht? Dan wil u vast en zeker graag weten hoe u deze installeert! Wij nemen u in een aantal eenvoudige stappen graag mee in de procedure voor het plaatsen van één of meerdere schapenhekken.

 

Benodigdheden

- Het is aan te raden om palen te bestellen bij een schapenhek. Wellicht heeft u deze al gekocht, maar anders hebben wij deze palen ook voor u op voorraad. 

- Tevens handig om te hebben is een grondboor. U kunt hier eenvoudig een handgrondboor voor gebruiken, die u ook bij uw bestelling kunt laten leveren!

- Een schop om het hekwerk op te spannen;

- Een zware hamer om de palen mee in de grond te slaan;

 

Voorbereidingen

Start met het plaatsen van de hoekpalen en verdeel nu de palen op gelijke afstand over de lengte tussen de eerste en de laatste hoekpaal. Nu kunt u starten met het boren van gaten in de grond op de plekken waar de palen moeten komen. Zet de paal in de grond met de vlakke zijde naar het hekwerk toe. Sla nu de paal in de grond. 

Schapenhek monteren

Allereerst rolt u het hekwerk helemaal uit. Nu kunt u er zelf voor kiezen hoe u het schapenhek wilt monteren. Met de punten naar boven, of juist naar onderen. Wat u zelf mooi vindt. De eerste lat kunt u monteren op de hoekpaal. Dit doet u eenvoudig door onder elke ijzerdraad een schroef vast te maken. Bij iedere volgende paal die u bereikt trekt u het schapenhek goed uit en spant u het daarna op met een spa. Vervolgens kunt u de schroeven of draadkrammen bevestigen. 

Schapenhekken aan elkaar verbinden

Heeft u een groot stuk grond dat u wilt voorzien van een kastanje houten hekwerk? Dan kunt u het beste het laatste latje van de rol die u al geplaatst heeft verwijderen met een draadtang. Vervolgens trekt u de uiteinden van het ijzerdraad recht en verbindt u het eerste latje van de nieuwe rol schapenhek aan het ijzerdraad. 

 

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Geen probleem! Bel of mail ons en wij helpen u graag verder!